Najaarskleuren: Inspirerende Herfstpaletten voor je Interieur

De herfst is een magisch seizoen waarin de natuur transformeert in een spektakel van warme tinten en knusse sferen. Het is dan ook het perfecte moment om jouw interieur een echte herfst make-over te geven. In dit blog delen we enkele tips voor het updaten van jouw interieur met de herfst trends van 2023.

Herfstkleurenpaletten

De herfstkleurenpaletten zijn geïnspireerd op de verbluffende transformaties die de natuur dit seizoen ondergaat. Ze hebben doorgaans warme, aardse tinten en rijke, diepe kleuren die de gezellige sfeer van de herfst weerspiegelen. Hieronder alles wat je moet weten over de herfstkleuren en materialen van dit moment!

Kleurtrend voor de herfst van dit jaar: Diepe Aardetinten.
De kern van het herfstkleurenpalet omvat dit jaar warme aardetinten. Hierbij kun je denken aan kleuren als roest, terracotta, kastanjebruin en beige. Roest en terracotta, deze diepe, roodbruine kleuren komen terug in de verkleurende bladeren en creëert een gezellige, rustieke sfeer. Kastanjebruin is een diepe, warme bruine kleur, vergelijkbaar met de kleur van kastanjes. Beige is een neutrale, maar warme kleur die rust brengt aan het geheel.

Diepe Aardetinten

Welke materialen zijn populair deze herfst? Hout! Bij voorkeur duurzaam teakhout.
Houten meubelen en accessoires kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een gezellige en uitnodigende sfeer tijdens dit herfstseizoen. Maar waarom wordt teak beschouwd als duurzaam? Ten eerste kunnen teakhouten meubels zowel binnen als buiten worden gebruikt! Teakhout heeft een zeer lange levensduur. Het kan tientallen jaren meegaan, zelfs onder extreme weersomstandigheden, zonder veel tekenen van verval te vertonen. Daarnaast wordt veel teakhout gewonnen uit duurzaam beheerde bossen en plantages, waarbij nieuwe bomen worden geplant om de gekapte bomen te vervangen. Dit draagt bij aan het behoud van bossen en het verminderen van ontbossing.
Klik HIER om onze collectie teakhouten meubelen te bekijken!

Wollen stof als bekleding

Naast hout zien we deze herfst, en eigenlijk dit hele jaar al, veel wollen stoffering terugkomen in het interieur. Wol is een natuurlijke vezel die bekendstaat om zijn warmte, duurzaamheid en textuur. Het voelt zacht en comfortabel aan. Kies bijvoorbeeld een wollen stof als bekleding voor een bank of fauteuil. Deze stof, ook wel teddy-stoffering genoemd, voelt aan als een heerlijk warme knuffel! Of denk aan een wollen vloerkleed, dat voelt heerlijk zacht aan je blote voeten.

Bekijk onze teddy collectie met extreem hoog knuffelgehalte!